Luchtplantjes zijn echt helemaal hip! Je ziet ze steeds vaker en dat is niet voor niets, want je kunt luchtplantjes in huis op een heleboel manieren gebruiken om je huis wat groener te maken! Luchtplantjes leven van de lucht, ze nemen stof en vocht op die aanwezig is in de lucht. Hierdoor hebben luchtplantjes minimale verzorging nodig en filteren ze ook nog eens de lucht! Je hoeft ze slechts 1x in de week met een plantenspuit te besproeien. Daarom hebben wij hieronder 9 leuke doe-het-zelf ideeën voor luchtplantjes in huis op een rij gezet:

Hang luchtplantjes in huis in glazen bollen

hang luchtplantjes in een glazen bol aan het plafond | 9 eenvoudige diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Omdat luchtplantjes niet veel nodig hebben om te overleven kan je ze prima in een glazen bol ophangen als decoratie in je woning. Leg op de bodem van de bol een paar leuke steentjes en daarop het luchtplantje. Hang een aantal van deze bollen op verschillende hoogtes bij elkaar. De regel van drie werkt vaak het het mooist!

Zet luchtplantjes in een glazen pot of fles

Doe je luchtplantje in een glazen pot of fles | 9 makkelijke diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Een stoere glazen pot of glazen fles is een leuke manier om je luchtplantje een plek in huis te geven. Maak eerst een bodem voor je plantje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld steentjes, mos of houtsnippers. Als je genoeg ruimte hebt, probeer dan ook eens om twee verschillende luchtplantjes samen in een pot te doen!

Hang je luchtplantje in een himmeli

Draadzaken himmeli drop tillandsia medusa | 9 makkelijke diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Himmelis zijn net als luchtplantjes helemaal leuk in 2016! Misschien heb jij er zelfs ook al één in huis. Himmeli komt van het Finse woord ‘hemel’ en deze hangers werden oorspronkelijk boven de eettafel gehangen voor een goede oogst. Nu zijn himmelis hippe, geometrische mooimakers voor je interieur en worden vaak gecombineerd met een luchtplantje. Combineer verschillende maten en kleuren voor een leuke en originele aanvulling in je interieur. Verschillende himmelis vind je hier.

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://www.homeseeds.nl/product-brands/draadzaken/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Bekijke de himmeli’s[/sf_button]

Hang een leuk plankje aan de muur

Luchtplantjes op een plankje aan de muur | 9 makkelijke diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl Doe het zelf tip - luchtplantjes aan een plankje voor aan de muur | 9 makkelijke diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Wij zijn helemaal weg van dit originele idee! Je neemt een plankje in een houtsoort die jij leuk vindt of je verft hem in jouw lievelingskleur. Knoop er een mooi grof touw omheen en hang aan je muur. Leg er vervolgens een mooi luchtplantje op! Je kan voor de zekerheid het plantje nog met wat garen vastzetten!

Een andere leuke variant hierop is een plakje van een boomstammetje. Boor 2 kleine gaatjes door het houten plankje en knoop je luchtplantje op het plankje vast met een leuk touw of een elastiek. Hang dit plankje vervolgens aan de muur.

Laat je luchtplantje ‘uit de muur’ komen

Hang je luchtplantjes direct aan de muur in huis | Negen makkelijke doe-het-zelf tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Hou jij meer van puur natuur en weinig poespas? Dan is deze doe-het-zelf tip misschien wel wat voor jou. Zelfs met twee linkerhanden kan je deze tip uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een schroef of schroefoogje, dun ijzerdraad of visdraad en natuurlijk mooie luchtplantjes! Schroef het oogje in de muur en knoop je luchtplantje met dun ijzerdraad of visdraad aan het oogje of aan het kopje van de schroef! Zorg natuurlijk wel dat je zo min mogelijk van het draad kunt zien, dat is wel zo mooi!

Zwevende luchtplantjes in huis

Hang eenvoudig je luchtplantje op aan visdraad | 9 eenvoudige tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Laat luchtplantjes hun naam eer aan doen en hang ze met visdraad op aan je plafond zodat ze zweven in de lucht. Ook hier is het leuk om een drietal of vijftal plantjes speels bij elkaar te hangen. Gebruik hiervoor het dunste visdraad dat je kunt vinden (0.06mm dik). Je kunt daarvoor deze opplakbare plafondhaak gebruiken!

Luchtplantjes in de Mars Table planter

Draadzaken mars table planter himmeli voor in huis | 9 tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Net als de DIY Himmelis die we hierboven al noemden, bestaat daar ook een leuk tafelmodel van! De Mars Table Planter zet je eenvoudig zelf in elkaar en legt je luchtplantje(s) er in. Super leuk voor op je salon- of bijzettafeltje. Je vindt ‘m hier.

Zen met rivierstenen en luchtplantjes

DIY tips voor luchtplantjes op stenen | 9 inspiratie tips voor luchtplanten in huis | www.homeseeds.nl

Ook dit is een super makkelijk diy luchtplantjes idee! Zoek een paar mooie grijze rivierstenen bij elkaar (of kijk gewoon eens bij een tuincentrum) wikkel een dun ijzerdraadje om deze steen en laat het uiteinde omhoog steken en draai een oogje aan het uiteinde. Zet je luchtplantje met de wortel in het oogje en je hebt een super leuke eye-catcher erbij en ook nog eens makkelijk zelf te doen!

Espresso, bloempotjes & luchtplantjes

Luchtplantje in koffiekopje en bloempotjes | 9 originele diy tips voor luchtplantjes in huis | www.homeseeds.nl

Heb je even geen zin om de handen uit de mouwen te steken maar wil je toch een paar luchtplantjes op een originele manier neerzetten? Neem dan een paar leuke espressokopjes (kijk eens bij de kringloopwinkel!) of kleine terracotta bloempotjes en zet je luchtplantjes gewoon daar eens in! Makkelijk, origineel en het ziet er al snel erg leuk uit!

En..er is nog veel meer te doen met luchtplantjes! Volg ons Luchtplantjes Inspiratie bord op Pinterest voor meer dan 80 ideeën met luchtplantjes in huis!

Laat ons in een reactie hieronder weten op welke manier jij je luchtplantje neer zou willen zetten, of op welke andere originele manier jij je luchtplantjes in huis al hebt staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven