5 budget tips om je interieur een nieuwe look te geven!

5 budget tips om je interieur een nieuwe look te geven!
11/01/2016 Homeseeds

We zijn weer aan een nieuw jaar begonnen! Aan het begin van een nieuw jaar zitten wij altijd vol met goede voornemens, nieuwe plannen en inspiratie en ideeën. Ook in je interieur is het lekker om soms het roer weer eens om te gooien. Toch? En wat is daar nou een beter moment voor dan aan het begin van een nieuw jaar. Heb jij zin in een nieuwe, frisse look, van je woon-, slaap- en/of werkkamer? Maar wellicht vanwege de dure decembermaand even geen zin om hier weer honderden euro’s of meer aan te besteden? Dat hoeft ook niet. Met deze vijf budget tips kun je met een kleine aanpassing of aanvulling en een minimale financiële input toch een nieuwe boost geven aan je interieur!

1. Geef één muur van je kamer een accentkleur of een gaaf behang.

Het verven of behangen van één van de muren in een kamer, maakt een waanzinnig verschil voor de sfeer en uitstraling van de ruimte. Ook kan dit invloed hebben op de ruimtelijke ervaring van de kamer. Zo kun je een kamer bijvoorbeeld optisch een beetje vergroten door een zijmuur een accentkleur te geven en zal een ruimte kleiner en intiemer aanvoelen wanneer je het plafond verft.

Dit effect kan ook worden gecreëerd door te letten op de lijnen in behang. Horizontale lijnen lijken een muur te verlengen, terwijl verticale lijnen juist de hoogte van de kamer accentueren.

Als je er voor kiest om een kleine wand in je kamer een kleurtje te geven, dan mag je best kiezen voor een opvallende kleur of een behang met een wat drukker motief. Is het een groot oppervlak dat je gaat aanpakken, kies dan voor een lichtere kleur of een wat rustiger behangmotief. Een knalkleur of druk motief zal dan snel te druk en overheersend worden, waardoor de sfeer in je kamer onrustig wordt.

Wees je ook bewust van de natuurlijke lichtinval in je kamer. De wanden van je kamer waar weinig licht op schijnt ogen al donkerder en kun je daarom beter een lichtere kleur geven.

2. Maak je kamer persoonlijk met één of meerdere prints

Kunst is van invloed op de sfeer die je kamer uitstraalt en geeft een ruimte een persoonlijke touch.

Je kunt kiezen voor één hele grote print, bijvoorbeeld van een foto die voor jou een speciale herinnering heeft, of een hele abstracte grafische print, of een print van een bekend kunstwerk wat je aanspreekt. Wat wil jij zeggen met de kunst in je woning? Kijk voor inspiratie eens op onze shoppagina “voor aan de muur”.

In plaats van één grote print die de aandacht trekt kun je ook kiezen voor een collage van meerdere foto’s en prints in verschillende formaten. Deze kun je bijvoorbeeld in een bepaalde vorm, heel netjes of juist heel nonchalant bij elkaar neerzetten of ophangen. Naast wat grotere (foto)prints of schilderijen kun je bijvoorbeeld met (goedkope) ansichtkaarten een mooie ‘kunstmuur’ creëren.

Versieer je muur met verschillende maten lijsten en prints | www.homeseeds.nl
Versier je muur met leuke kaarten en prints

 

[bctt tweet=”Combineer grotere prints met kleine ansichtkaarten om een mooie ‘kunstmuur’ maken! #interieurtip”]

3. Mix and match je (eetkamer)stoelen

Een eettafel met daarbij vier of zes dezelfde stoelen is zo saai. Ga eens na wat voor stoelen je in huis hebt, misschien kun je wel een eettafelstoel verwisselen met de stoel die je achter je bureau in je werkkamer hebt staan en een met dat krukje uit de woonkamer. Of ga een paar stoelen ruilen met stoelen van een vriendin of een familielid. Mogelijk is ook dat je ouders nog gave vintage stoelen van vroeger op zolder hebben staan die je kunt opknappen. Of ga eens langs de kringloopwinkel.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een paar van je eigen stoelen een ander kleurtje geven of maak je eigen stoere dip and dye stoelen en daarnaast kan je eventueel één of twee nieuwe stoelen kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze gave stoelen! Mix and match en je zult zien dat een paar “nieuwe” stoelen al weer een hele nieuwe look kunnen geven aan je (eet)kamer.

Mix verschillende stoelen aan je eettafel voor een gezellige sfeer! | www.homeseeds.nl
Maak je eetkamer vrolijk met deze tips | www.homeseeds.nl
Stoer en gezellig eten met verschillende stoelen en krukken | www.homeseeds.nl

4. Accessoires!

Accessoires maken een wereld van verschil. Nu het hartje winter is en buiten dus koud en donker is het heerlijk om binnen in je huisje een fijne warme en knusse sfeer te creëren. Zet een schaal met grote kaarsen op de salontafel en doe die ’s avonds aan in plaats van de lamp. Voilà gelijk heb je die heerlijke intieme en gezellige sfeer al te pakken. Gooi wat heerlijke grote kussens en een lekkere zachte plaid op  je bank en het lijkt alsof je een hele nieuw bank hebt. Leg daarbij nog zo’n fijne wollen poef op de grond, beentjes omhoog, chocomel erbij en af is jouw nieuwe (winter) interieur!

(En als straks de lente begint dan gaan die kussens en plaids weer even in de kast en is het tijd voor mooie bloemen en planten!)

Geknoopte poef met leuke woonaccessoires | www.homeseeds.nl
Combineer met vaasjes en kandelaars voor eens sfeervolle woonkamer | 5 budget tips voor jouw interieur | www.homeseeds.nl
Accessoires maken je interieur af! Bekijk onze 5 budget tips voor jouw interieur! | www.homeseeds.nl

5. Wijzig de indeling van je kamer

Je kunt zelfs een compleet andere sfeer creëren zonder überhaupt geld uit te geven. Zet op een rijtje wat je allemaal hebt aan meubels, verlichting en spulletjes en wees creatief.

Wissel alle lampen die je in huis hebt hangen van plek. Een krukje uit de woonkamer kan ook dienst doen als nachtkastje. Hang je gordijnen uit je slaapkamer in de woonkamer. Verplaats je bank naar de andere hoek van de kamer en zet je eettafel in de vrij gekomen ruimte van de bank. Doorzoek je lades en hang oude foto’s en kaartjes weer eens aan de wand. Gebruik een lege wijnfles als kaarsenstandaard. En die boekenkast in je studeerkamer, als je die nou eens op zijn kant zet kan hij dan niet dienst doen als tv-meubel?

Is jouw interieur weer klaar voor 2016 met onze 5 budget tips? Wij zijn benieuwd, deel jouw interieurfoto op Instagram en tag ons @homeseeds!

 

[bctt tweet=”Geef je huis een boost met deze 5 simpele budget tips voor jouw interieur! #interieurtip”]

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*