Home » Woonstijlen » Industrieel wonen
Industrieel wonen - inspiratie voor een industrieel interieur

Industrieel wonen

Houd jij van stoer en robuust en heb jij wel lef? Dan is een industrieel wonen wat voor jou! De industriële woonstijl straalt kracht en robuustheid uit. Wil jij wonen in de sfeer en met het gevoel van oude fabrieken? 

Wat is een industrieel interieur?

Een industrieel interieur is geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen en interieurs. De woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van materialen zoals beton, metaal, hout en steen. Kleuren die in zo’n interieur terugkomen zijn grijs, zwart, bruin, koper en groen. Het is vaak mooi als je nog een persoonlijke detailkleur toevoegt zoals okergeel of staalblauw bijvoorbeeld.

De oorsprong van industrieel wonen

Industrieel wonen vindt zijn oorsprong in New York. Daar werden oude fabrieken niet meer gebruikt en omgebouwd tot appartementen en lofts. Deze lofts waren natuurlijk één en al industrieel. Deze woningen waren ruim en hadden hoge plafonds, bakstenen muren en betonnen vloeren vermengd met houten en stalen elementen. Dat gevoel en die elementen wil je in een industrieel interieur terug laten komen.

De kenmerken van industrieel wonen

In een industrieel interieur vind je stoere en rauwe materialen. Denk aan meubels met zwarte stalen frames en houten planken en aan stoelen en banken van leer. Een industrieel interieur heeft vaak een gladde betonnen vloer of een mooie gietvloer.

Met industriële lampen kun je jouw interieur al snel die industriële look geven. Denk bijvoorbeeld aan metalen hanglampen die aan een ketting hangen of juist een grote driepoot vloerlamp die zo uit een oude fabriek lijkt te komen.

De muren zijn ook belangrijk voor een industriële sfeer. Door een betonlook muur te maken of juist de bakstenen van je woning te gebruiken krijg je snel die oude fabrieks look.

industrieel interieur | robuust-strak-functioneel-ruig |woonstijl| www.homeseeds.nl

Materialen

Wil je industrieel wonen? Zorg dan dat je je interieur ruimtelijk indeelt. Ga voor meubels van staal, beton en hout. Gebruik bijvoorbeeld behang met een beton look of neem een mooie gietvloer in een grijstint.

Meubels van hout en staal werken erg geod. Denk bijvoorbeeld aan een metalen wandrek met mangohout of salontafels van zwart staal met een houten blad.

Barkrukken met een cognac leren zitting zijn ook graag gezien in een industrieel interieur. Zet ze bij een kookeiland of aan een hoge eettafel

Kleuren

Welke kleuren komen terug in een industrieel interieur? De basis bestaat meestal uit rustige kleuren zoals grijs, zwart en bruin. In de grotere meubels komen die kleuren terug. Vervolgens kun je met woonaccessoires wat kleuren in je interieur brengen. Denk aan okergeel, blauw en groen. 

Ruimte

Bij industrieel wonen is dat gevoel van oude fabrieken belangrijk. Houdt je interieur dus ruimtelijk. De valkuil is dat je snel teveel meubels neerzet. Kies dus voor wat minder en geef al die meubels de ruimte. Voeg wat groen toe door 2 á 3 grote kamerplanten neer te zetten die ook de ruimte krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een Paradijsvogelplant, een Euphorbia cactus

industrieel interieur | robuust-strak-functioneel-ruig |metaal, beton, onbewerkt hout |woonstijl| www.homeseeds.nl

Industrieel wonen? Ga voor rauw, robuust en koel.

Ga jij voor een industrieel interieur? Houdt dan in gedachten dat je gebruik maakt van rauwen en robuuste materialen. Zorg ervoor dat je interieur die ruimte blijft uitstralen die je ervaart in een oude fabriekshal. Kies hoofdkleuren die in de grijs-, bruin- en zwarttinten liggen en voeg persoonlijke kleuren toe door middel van woonaccessoires.

Kamerplanten voor een industrieel interieur

Winkelwagen
Scroll naar top