Home » Woonstijlen » Vintage interieur

Vintage interieur

Ben jij creatief, houd je van nostalgie, warme kleuren en durf je lef te tonen in je interieur? Dan is een vintage interieur wat voor jou! Terug naar dat echte gevoel van ‘toen’ van ‘vroeger’, met een vleugje van nu. In de vintage woonstijl combineer je natuurlijke materialen met kekke patroontjes, hou je het warm, knus en een beetje modern.

Wat is een vintage interieur?

n een vintage interieur speelt hout de hoofdrol. Meubels van warme houtsoorten geven je interieur een heerlijke warme en nostalgische uitstraling. Ook steigerhout is een prachtig natuurproduct en natuurlijk hergebruikt!

Kies naast hout voor andere natuurlijke materialen zoals staal, wol en leer. Ook het gebruik van mooie (vintage) vloerkleden voegen warmte, uitstraling en een persoonlijke touch toe aan je vintage interieur.

Kenmerken

Veel gebruikte ‘vintagekleuren’ zijn aardetinten zoals beige en bruin gecombineerd met okergeel, oranje of olijfgroen.

Daarnaast mag je in een vintage interieur best wat lef tonen. Denk aan het gebruik van een behang met een geometrisch of een bloemenmotief! Of als dit je te ver gaat laat de geometrische vormen en wat gekke motiefjes dan terugkomen in je accessoires zoals vaasjes en kussens.

Lees alles over wonen in een vintage interieur op www.homeseeds.nl | Woonstijl vintage
Vintage woonstijl - vintage interieur - vintage wonen

Vintage materialen

Hout speelt een belangrijke rol binnen een retro interieur en dan vooral de warmere houtsoorten. De houtstructuur mag zichtbaar zijn en ook houten latjes zijn kenmerkend. Bij zitmeubelen wordt een houten frame vaak gecombineerd met een stoffen zitting. Ribstof heeft echt een retro tintje, maar ook leer werkt goed in deze woonstijl. Materialen zoals kunststof, keramiek en rotan zie je ook vaak terug in een vintage interieur.

Vintage kleurgebruik

Bij een vintage interieur kun je voor verschillende kleurcombinaties kiezen. Met kleuren als mosterdgeel, oranje en olijfgroen creëer je al snel een vintage gevoel. Minder voor de hand liggend misschien, maar ook heel mooi is oudroze. Wanneer je het combineert met donker hout ontstaat een stijlvolle vintage sfeer. Datzelfde geldt ook voor petrol. Voeg nog wat gouden items toe en de chicque vintage look is compleet.

Een vintage interieur kenmerkt zich door vintage meubels en vintage kleuren. Denk aan okergeel, oranje en bruin of mosgroen. Veel meubels zijn een combi van warm hout en stof.

Vintage kleuren zijn vaak warme kleuren zoals oranje, okergeel en mosgroen. Deze kleuren geven dat echte vintage gevoel. Door kleuren zoals oudroze en petrol te gebruiken creëer je een stijlvollere vintage look.

We spreken vaak over vintage als we het hebben over de periode tussen 1920 en 1980. Maar ook nieuwe meubels met karaktertrekken uit die periode worden veel gebruikt in een vintage interieur.

Scroll naar boven