Botanisch wonen

Ben jij het liefste buiten en ben je gek op de natuur? Houd je van een pure leefomgeving met rustige kleuren en natuurlijke materialen? Dan is de botanische woonstijl vast iets voor jou!

Denk aan planten, veel planten! Grote planten met grote bladeren, maar ook kleine hang- en vetplantjes en bijvoorbeeld cactussen. Daarnaast horen ook posters van bloemen, planten en dieren erbij en veel natuurlijke materialen.

Richt je huis in volgens de botanische woonstijl | woontrend 2016 | www.homeseeds.nl #botanisch #botanic #wonen

Botanisch wonen

Waar je bij een industriële woonstijl veelal denkt aan een oude fabriek, school of grote loft omgetoverd tot woning denk je bij een botanische stijl juist meer aan een boerderij of een blokhut. Botanisch wonen is natuurlijk wonen. Met een botanische stijl haal je buiten naar binnen.

Maar een botanisch interieur gaat natuurlijk verder dan alleen wat planten in huis halen. Wat van groot belang is voor deze natuurlijke look is dat je kiest voor natuurlijke materialen.

Hout, bamboe, rotan, steen, sloophout, linnen, vilt of wol, het kan allemaal zolang het maar naturel blijft. Het is mooi als het ruwe, natuurlijke karakter van de gebruikte materialen te zien is, bijvoorbeeld een meubel van (sloop)hout waarbij je de houtnerven nog ziet, of een los gebreide poef van dikke draden wol.

De kleuren die in een botanisch interieur worden gebruikt zijn licht en naturel. Denk aan wit-, beige-, grijs- en groentinten met bijvoorbeeld accenten in okergeel.

Een botanisch interieur bestaat uit lichte kleuren, natuurlijke materialen en lekker veel planten. Met een botanische stijl haal je buiten naar binnen!

Bekijk al onze botanische meubels

 

Bekijk meubels
Botanisch wonen en botanische meubels voor in huis

9 leuke diy ideeën voor luchtplantjes in huis

 

Lees verder
Alles over Botanisch wonen en luchtplantjes in huis

Creëer een botanische stijl met kussens

 

Bekijk sierkussens
Sierkussens botanisch woonstijl homeseeds.nl