Home » Woonstijlen » Botanisch wonen

Botanisch wonen

De botanische stijl blijft altijd populair. De botanische woonstijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen, robuuste meubels en veel groen in huis. Kamerplanten, botanische prints en veel hout in huis. Is dit wat jij ook wilt? Hoe creëer je nou een botanisch interieur?

Wat is een botanisch interieur?

In een botanisch interieur gebruik je natuurlijke, eenvoudige en robuuste meubelen. Je combineert dit met met veel groen in planten, maar ook in verf en met bijvoorbeeld natuurlijke prints aan de muur. In een botanisch interieur kom je veel hout tegen en straalt het interieur rust uit. Grote kamerplanten krijgen de ruimte als eye-catcher en kleine kamerplanten vind je terug als accessoires op de meubels.

De kenmerken van de botanische stijl

Een botanisch interieur heeft veel weg van de Scandinavische woonstijl. Het heeft de rustige en natuurlijke uitstraling die een Scandinavisch interieur heeft, aangevuld met veel groen. Dit groen komt terug door middel van planten, verf maar ook door details zoals prints aan de muur of gedroogde bloemen. De naam komt natuurlijk uit de plantkunde en dat straalt een botanisch interieur dan ook echt uit.

Richt je huis in volgens de botanische woonstijl | woontrend 2016 | www.homeseeds.nl #botanisch #botanic #wonen

Materialen

Materialen die gebruikt worden in botanische interieurs zijn bijvoorbeeld beton, marmer, riet, hout en bamboe. Er worden vaak lichte tinten gebruikt om de rust in het interieur te bewaren. Denk aan een lichte houten vloer of een betonnen vloer. De details en kleuren in het interieur voeg je toe met leuke woonaccessoires. Denk aan sierkussens, prints met een leuk botanisch detail of bijvoorbeeld een koperkleurige hanglamp.

Ook wel eens aan een houten lattenwand gedacht?

Kleuren

De kleuren van een botanisch interieur zijn voornamelijk natuurlijke kleuren en groen. Groen van planten en botanische elementen zoals prints en andere leuke woonaccessoires met een natuurlijke touch. Natuurlijk kun je in een botanisch interieur ook heus wel die mooie industriele salontafel kwijt. zolang je andere stijlen maar met mate gebruikt. Een botanisch interieur gaat over de natuur, als het dat maar uitstraalt.

botanische woonstijl botanisch interieur

Botanisch wonen? Ga voor groen in huis!

Wil je botanisch wonen dan ontkom je niet aan planten in huis, veel planten. Veel groen in huis geeft je interieur al snel een botanische look. Geef bijvoorbeeld een paar grote kamerplanten de ruimte als eyecatcher. En gebruik daarnaast veel planten om je interieur af te stylen. Je kunt alle kanten op qua type planten.

Houd je meer van een jungle gevoel ga dan voor groene planten met grote bladeren zoals Monstera’s en Alocasias. Wil je juist meer de mediterraanse kant op kies dan planten die in een droog klimaat groeien zoals Aloë Vera, Cactussen en Sanseveria’s. 

9 musthave botanische woonaccessoires

  • Botanisch vintage vloerkleed – €44,95 – Volero.nl
  • IXXI met varens – €139,20 – VT Wonen
  • Poster met monstera bladeren – €27,95 – Desenio
  • Bananenplant in pot – €42,95 – Homeseeds
  • Okergeel sierkussen – €14,99 – Bol.com
  • Hangende plantenpot – €11,99 – Intratuin
  • Metalen neushoorn boekensteun – 46,50 – Kadogalerie
  • Lifa Living botanische poef met toekans – 39,99 – FonQ
  • Eikenhouten nachtkastje met webbing – €129,95 – Loods5

Een botanisch interieur heeft veel natuurlijke elementen zoals planten, houten elementen en natuurlijke kleuren. 

In een botanisch interieur kom je veel natuurlijke kleuren tegen, zoals: groentinten, bruintinten en grijstinten. Daarnaast vind je veel robuuste meubels met hout en metaal in een botanisch interieur.

In een botanisch interieur kun je heel veel kamerplanten kwijt. Denk bijvoorbeeld aan Alocasia's, Strelitzia's en Monstera's. Maar ook Sansevieria's of de hippe pannenkoekenplant.

Winkelwagen
Scroll naar boven