Home » Woonstijlen » Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen

Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Scandinavisch wonen betekent een licht interieur dat rust uitstraalt. Wil jij een ruimtelijk ogend interieur dat er fris en clean uitziet? Dan is de Scandinavisch stijl misschien wel wat voor jou. 

Wat is Scandinavisch wonen?

Een echt Scandinavisch interieur straalt licht, ruimte en rust uit. Eenvoud en minimalisme zijn de kern van Scandinavisch wonen. Strakke en minimalistische meubels, maar wel van goede kwaliteit. Een Scandinavisch interieur straalt rust uit en dat zorgt voor ontspanning.

Geen onnodige poespas en tierelantijntjes, het gebruik van accessoires is in een scandinavische stijl minimaal, het gaat juist om die ruimte en rust. Scandinavisch design is tijdloos design waarbij functionaliteit en comfort voorop staan.

De kenmerken van Scandinavisch wonen

Een scandinavisch interieur heeft een rustige basis die rust en minimalisme uitstraalt. Een houten natuurlijke vloer met groeven tussen de planken is een goed voorbeeld van deze woonstijl. De muren houdt je het liefste wit, of ga voor één muur met een zachte natuurlijke pastelkleur.

Strakke lijnen en grafische elementen

Strakke lijnen zie je niet alleen terug in de meubels en muren, maar ook steeds vaker in details. Zoals accessoires met grafische elementen en lijnen. Denk aan sierletters of een metalen wandrek om neer te zetten. Grafisch prints met lijnen of met natuurlijke elementen doen het ook erg goed.

Scandinavisch wonen - een interieur met scandinavisch design
scandinavisch wonen - nordic living - woonstijl

Veel natuurlijke lichtinval

Een ander belangrijk element van Scandinavisch wonen is natuurlijk licht. Veel lichtinval maakt het interieur fris en ruimtelijk, daarom werken grote raampartijen goed in een Scandinavisch interieur. De spierwitte muren helpen om zelfs de donkere hoekjes licht te houden.

Natuurlijke materialen

Scandinavisch wonen betekent veel gebruik maken van natuurlijke materialen. Hout wordt heel veel gebruikt. Meubels met strakke lijnen en houten details worden veel gebruikt. Maar ook in de details komt veel hout voor. Denk aan een boomstamplank om je kaarsen op te zetten, of wat blokken hout naast de open haard. Mooie houten plankjes aan de muur kunnen ook goed. Als de basis strak en rustig is, mogen de kleinere accessoires best wat ruwe randjes hebben of een uitstekende tak bijvoorbeeld.

Neutrale kleuren

De kleuren in een Scandinavisch interieur zijn vooral licht. Denk dus aan wit gecombineerd met pastel tinten en de kleuren van het hout in je interieur. Kleuren moeten niet overheersend zijn in deze woonstijl, maar zorgen voor kleine accenten. De rust het het minimalisme moeten namelijk wel de overhand houden.

Woonkamer in Scandinavische stijl

Je weet nu wat de basis is voor Scandinavisch wonen. Een scandinavische woonkamer straalt rust, ruimte en minimalisme uit. Richt je woonkamer vooral in met de meubels die je nodig hebt, die functioneel zijn. Hoe meer kleine woonaccessoires je door je woonkamer hebt staan, hoe drukker het wordt. En dat wil je nu net niet.

Kies voor een houten vloer en strakke muren met hoge vloerplinten. Ga voor woonaccessoires zoals vloerkleden en kussentjes in natuurlijke kleuren of met natuurlijke motieven. Hang een leuke print van een plant aan de muur en een houten wandplank. Hier kun je bijvoorbeeld leuk een stapeltje boeken en een kamerplant in een pot op zetten.

wonen in een scandinavisch interieur advies - woonstijl

Een Scandinavisch interieur straalt licht, ruimte en rust uit en maakt veel gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Een ruimtelijke indeling, open meubels en witte muren zie je vaak terug.

In een scandinavisch interieur is licht belangrijk, daarom zie je veel lichte kleuren terug. De basis is vaak wit al dan niet gecombineerd met natuurlijke pasteltinten. Zoals groen- en aardetinten.

Nordic living is een veelgebruikte term voor Scandinavisch wonen. Deze term komt uit het Engels en wordt hier ook veel gebruikt. Het betekent dus hetzelfde.

Winkelwagen
Scroll naar boven