Vintage wonen

Ben jij creatief, houd je van nostalgie, warme kleuren en durf je lef te tonen in je interieur? Dan is een vintage interieur wat voor jou!

Terug naar dat echte gevoel van ‘toen’ van ‘vroeger’, met een vleugje van nu. In de vintage woonstijl combineer je natuurlijke materialen met kekke patroontjes, hou je het warm, knus en een beetje modern.

 

Lees alles over wonen in een vintage interieur op www.homeseeds.nl | Woonstijl vintage

Vintage wonen

In een vintage interieur speelt hout de hoofdrol. Meubels van warme houtsoorten geven je interieur een heerlijke warme en nostalgische uitstraling. Ook steigerhout is een prachtig natuurproduct en natuurlijk hergebruikt!

Kies naast hout voor andere natuurlijke materialen zoals staal, wol en leer. Ook het gebruik van mooie (vintage) vloerkleden voegen warmte, uitstraling en een persoonlijke touch toe aan je vintage interieur.

Veel gebruikte ‘vintagekleuren’ zijn aardetinten zoals beige en bruin gecombineerd met okergeel, oranje of olijfgroen.

Daarnaast mag je in een vintage interieur best wat lef tonen. Denk aan het gebruik van een behang met een geometrisch of een bloemenmotief! Of als dit je te ver gaat laat de geometrische vormen en wat gekke motiefjes dan terugkomen in je accessoires zoals vaasjes en kussens.

In een vintage woonstijl kun je goed je eigen creativiteit kwijt. Struin eens wat kringloopwinkels af, kijk eens op zolder bij je ouders of je oma en ga op zoek naar die gave stoelen, krukken, lampen, vloerkleden, dressoirs die na een goede opknapbeurt zeker nog goed zijn voor jarenlang (woon)plezier!