Slaapkamertrends van 2024

Home » Slaapkamertrends van 2024

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. Iedereen heeft zo z’n eigen manier van tot rust komen, maar de slaapkamer is toch wel de plek waar we minder en minder prikkels willen hebben. Meer rust, door minimalisme, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Ontdek de trends van 2024.

1. Behang plakken

Behang bestaat al heel lang en is zeker niet ouderwets. Behang kan je kamer echt interessant maken met extra textuur en persoonlijkheid. Er zijn talloze verschillende stijlen om uit te kiezen: van grafisch tot rustiek of wat het beste bij je past.

2. Ontprikkelen

Een van de belangrijkste trends in slaapkamers op dit moment is zorgen voor een prikkelvrije zone. Even offline en geen grote schermen. Steeds meer slaapkamers zijn minimalistisch en hebben bijvoorbeeld geen of nauwelijks stopcontacten.

3. Breng linnen in de slaapkamer

Je bed keurig strak opmaken dat hoeft niet echt meer. Het mag allemaal een tikje losjes. Nonchalant, maar tegelijkertijd niet rommelig. Linnengoed past goed bij deze look. Doordat het materiaal van nature een tikkie gekreukt is, ziet het er niet uit alsof je bent vergeten het bed op te maken, dat hoort gewoon zo.

4. Je bed als statement

Maak het bed tot focuspunt van de slaapkamer en ga voor een uitgesproken exemplaar. Mooi design, levendige kleuren, opvallende patronen en interessante vormen: een mag naast comfortabel ook stijlvol zijn. Niet zo’n liefhebber van veel kleuren en extravaganza? Speel dan met de materialen. Een velours bed bijvoorbeeld straalt zachtheid en luxe uit en een linnen bed kan er al snel bohemian of botanisch uitzien.

6. Muurlampjes

Een lamp aan de muur scheelt je weer wat ruimte op het nachtkastje, en dat is handig als je voor het slapen graag nog wat leest. Er zijn ontzettend veel moderne muurlampen, maar dit jaar zien we ook veel klassieke exemplaren, een tikkie vintage, met een lampenkap. Extra leuk om zo’n klassieke lamp te combineren met een kap met een meer uitgesproken print of kleur.

7. Groen in de slaapkamer

Groene kleuren en natuurlijke tinten, dat gaat in 2024 een echte slaapkamertrend worden. Wil je van je slaapkamer je eigen persoonlijke natuurlijke plek van rust maken? Als dat zo is, overweeg dan om de muur een rustgevende groene tint te geven. Zachte tinten groen stralen een koele, rustige sfeer uit en vormen een aantrekkelijke basis voor je kamer. Zet een mooie grote rustige kamerplant in de slaapkamer en gebruik natuurlijke materialen zoals hout, rattan en linnen.

Lees ook alles over de Botanische slaapkamer

8. Donker, donkerder, donkerst

Een donkere slaapkamer zien we steeds meer terug diepe donkere tinten blauw, groen tot zelfs zwart. Een donkere slaapkamer geeft rust, maar straalt tegelijk iets spannends uit. Met accessoires geef je je slaapkamer de accenten die bij jouw stijl passen. Denk aan goudkleurige nachtlampjes of een donker geverfd houten nachtkastje. Je kunt prima ook met kleur spelen, maar houdt het binnen de perken. Want donker is wel echt donker.

Ook interessant:

Scroll naar boven