Een industriële look creëren

Bij een industriële woonstijl denken we vaak aan een verlaten fabriek, een grote loft, een oude watertoren of een school die niet meer in gebruik is, omgetoverd tot een prachtige, ruimtelijke, stoere en robuuste woning. Hoge plafonds, grote ruimtes met grote raampartijen, met houten balken en stalen buizen. Niet helemaal zoals jouw tussenwoning of appartementje er uit ziet dus? Maar natuurlijk kun jij ook echt zo’n look in huis creëren.

Industrieel = Ruig

Voor een industriële sfeer werk je met ruwe materialen. Denk aan metaal, beton en hout.

Een gietvloer is natuurlijk heel industrieel, maar heb je dat nou net niet liggen in je huis dan snappen we dat je dit ook niet zo eventjes neerlegt. Een groot vintage tapijt in mooi koel grijs of blauw daarentegen kan ook al een super industriële uitstraling geven. Net even iets makkelijker. En een bakstenen of betonnen muur? Die kan je ook creëren met behang!

Denk daarnaast aan grote en functionele meubels, bijvoorbeeld een mooie stellingkast van steigerhout, of een stoere lockerkast. Een mix van hout met metaal is ook erg industrieel, zoals een houten (salon)tafel met robuust metalen onderstel of grote fabriekswielen er onder. En vergeet natuurlijk de verlichting niet. Denk ook hier robuust, strak, en functioneel geen tierelantijntjes!

Manieren om je industriële interieur wat warmer en persoonlijker te maken is het gebruik van vintage meubels of juist echte designklassiekers.

industrieel interieur | robuust-strak-functioneel-ruig |metaal, beton, onbewerkt hout |woonstijl| www.homeseeds.nl
Creëer je eigen industriële look! |industrieel interieur | robuust-strak-functioneel-ruig |metaal, beton, onbewerkt hout |woonstijl| www.homeseeds.nl
Industriele mangohouten eettafel voor 6 personen

Industriële kleuren zijn veel zwart, grijs en bruin tinten

De basis van een industrieel interieur is sober met weinig kleur. Zwart, bruin en alle grijstinten tot wit aan toe zijn het uitgangspunt. Je kunt daarnaast kiezen voor een accentkleur, hiervoor wordt over het algemeen een primaire kleur gekozen zoals okergeel, petrol blauw of koperrood.

Industriële mooimakers voor jou geselecteerd

Accessoires: Less is more!

Denk bij accessoires in een industriële woonstijl aan een grote vaas, grote kamerplant of poef op de vloer, of een vintage krukje met wat kaarsen er op. Voor wat warmte leg je een lekkere plaid over een stoel en wat sierkussens op de bank. En natuurlijk vergeet je de kunst niet! Een mooie, stoere poster aan de muur maakt het helemaal af.

Maar let op, houdt het aantal accessoires binnen de perken, bij een echte industriële woonstijl hoort een bepaalde vorm van leegheid zodat de meubels en accessoires die je wel plaatst alle aandacht krijgen.

Industriële woonaccessoires

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar boven